HVALASVEN RADIO: Globalne radio frekvencije #1

  

Par riječi o motivaciji iza ovog projekta: 

CLICK HERE FOR FULL EXPERIENCE

Kako izgleda moderni turizam? Uglavnom kao rasipanje resursa. Ništa ne doprinosite društvu hodajući uokolo i uživajući u pogledu, a vaš bi prijevoz drugima bio teret. Turisti pričaju o tome kako su svi tamo tako dragi i uvijek nasmijani. Pa možda i ne bi trebali biti?  Biti potpuno neupućen u stvarnu povijest i kulturu mjesta koje posjećujete nije greška, već karakteristika modernog turizma.

Općenito, stanovnici siromašnih i manje razvijenih zemalja koji si mogu priuštiti turizam pokazuju malo interesa za druge siromašne i manje razvijene dijelove svijeta. Slobodno vrijeme treba biti bazirano na vašoj lokalnoj zajednici, tako da čak i kada se samo smijete sa svojim susjedima, povećavate "društveni kapital" okruženja čineći svoju zajednicu ljepšim mjestom. Ali opet, putovanje i upoznavanje drugih kultura je važan dio ljudskog razvoja. Zato sam svoj nagon za avanturizmom nasadio u ove glazbene kataloge. Ciljam okupiti muziku iz cijelog svijeta. Bolje mi je učiniti dobro djelo kod kuće negoli putovati daleko da bi palio mirise.

Slušanje glazbe drugih kultura je "puštanje u sebe", omogućuje nam da promijenimo pogled na svijet i svedemo ono što je nekada bilo "egzotično" na dio nas samih. Želim podijeliti ovo s vama i vratiti nešto svijetu.

HVALASVEN RADIO: Globalne radio frekvencije #1 je serijal audio snimaka koji slušatelje izlaže vanvremenskoj regionalnoj glazbi iz cijelog svijeta. Zbirka uključuje isječke iz međunarodnih radijskih programa (FM i kratkovalni), terenske snimke, stare ploče i vrpce te digitalne FM-ove s dalekih domena interneta. 





 


 



 



 


 








Comments